Curs d'Iniciació a l'Esquí de Muntanya

Hem reservat amb els guies Casteret un curs d'iniciació a l'esquí de muntanya els dies 3 i 4. El dia 2 aprofitarem les pistes de Formigal per a fer unes baixades.

1a jornada: El Portalet (Formigal) al Port de Canal Roya

Data d'eixida: 03/01/2024
Distància recorreguda:  6 km
Temps:  03:00 en moviment
Desnivell:  380 m
Dificultat: Fàcil
Ruta: itinerari en Wikiloc

Deixem els vehicles en el pàrquing del Portalet i carreguem amb tot (Arva, pala, sonda i ganivetes), posem les pells de foca als esquís i les col·loquem en la motxilla. Hi ha poca neu.


Caminem cap al telecadira que hi ha en el Portalet i allí ens posem els esquís i iniciem la pujada. Primer pujarem per un lateral de pista fins a un punt on remuntarem per un vessant per a pujar ja fora de pista. 

Cal llevar-se els esquís per a remuntar un rierol, a partir d'ací continuarem pujant a vegades travessant algun tram de pistes tancades, fins a aconseguir el serral.

Port d'Anayet

2a jornada: Pàrquing Anayet (Formigal) al Coll de Espelunciecha

Data d'eixida: 04/01/2024
Distància recorreguda:  6,30 km
Temps:  02:18 en moviment
Desnivell:  516 m
Dificultat: Moderat per l'estat de la neu, gelada
Ruta: itinerari en Wikiloc

 

En aquesta segona jornada anirem fins a la zona de Anayet en Formigal.
Iniciarem la ruta ascendint al costat de la pista que baixa del telecadira Garmet, a continuació ens desviem cap al Refugi La Glera de Anayet i des d'allí ascendirem fins al Collado de Espelunciecha. Aquest últim tram s'empina bastant i amb la neu gelada vam posar en pràctica l'ús de les ganivetes.



El descens es va fer pel mateix lloc de pujada, l'inici calia baixar per un estret canal amb neu gelada i entre roques. Entremig fem una parada per a veure el funcionament de l'equip de seguretat (arva, sonda i pala).
Salvat el canal el camí s'obri per la Glera de Anayet. D'ací al final no hi ha cap dificultat, tan sols un xicotet rierol que alguns el salvem esquiant. 





Àlbum complet: clic ací

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Ruta per Vall de Gallinera: Beniali - Font i llavador de Benialí - Font de l'Orenga - Font del Llimener - Alpatró

Vall de Gallinera Data d'eixida: 24/03/2024 Distància recorreguda:   11,5 km Temps:   03:48 en movime...